Eagle Wings slaat zijn vleugels uit over jouw administratie zodat jij je zonder zorgen kan concentreren op de kerntaken van je onderneming.

AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING WONINGBOUW

Ben je actief in de woningbouw? Vergeet je aansprakelijkheidsverzekering niet!

 

 

Sinds 1 juli 2018 ben je als architect, (onder)aannemer of stabiliteitsingenieur in de woningbouw verplicht om een tienjarige aansprakelijkheidsverzekering woningbouw af te sluiten. En dat is geen overbodige luxe!

 

Financiële kater voorkomen

Waarom je een aansprakelijkheidsverzekering woningbouw nodig hebt? Om je bedrijf te behoeden voor een financiële kater.

Je bent een mens, en mensen maken fouten. Zorgt een fout of gebrek aan de ruwbouw waarvoor jij aansprakelijk bent voor problemen met de waterdichtheid, stabiliteit of soliditeit van het gebouw? Dan zul je moeten opdraaien voor de kosten om het probleem op te lossen.

 

Opdraaien voor schade én gevolgen

Aan bouwprojecten hangt meestal een serieus prijskaartje. Dat betekent dat de kosten om een probleem op te lossen waarvoor jij aansprakelijk bent, hoog kunnen oplopen. Zeker omdat ook de eventuele gevolgen van het probleem op jou worden verhaald. Een risico waartegen de tienjarige aansprakelijkheidsverzekering woningbouw je beschermt.

 

Voorwaarden voor verplichting

De tienjarige aansprakelijkheidsverzekering woningbouw geldt niet voor elk bouwproject. Concreet? Je moet de verzekering hebben vóór de aanvang van het project als je meewerkt aan nieuwbouwprojecten in België die aan deze voorwaarden voldoen:

 • Minstens de helft van de totale oppervlakte is woonoppervlakte.
 • De bouwvergunning is na 1 juli 2018 afgeleverd.
 • Het project wordt gerealiseerd onder leiding van een architect.

 

Bouwheer of partners

Een bouwheer kan een aansprakelijkheidsverzekering woningbouw afsluiten voor alle partijen die meewerken aan de realisatie van zijn project. Die optie komt in de praktijk alleen voor als een bouwheer zeker wil zijn dat iedereen verzekerd is, of als hij de verzekeringen bij één verzekeraar wil hebben én de kosten daarvoor wil dragen. Meestal verwachten bouwheren dat hun partners zelf individueel een verzekering voor hun aansprakelijkheid afsluiten.

 

Twee mogelijkheden

Sluit je zelf je tienjarige aansprakelijkheidsverzekering af? Dan kun je ervoor kiezen om:

 • een polis af te sluiten die al je werven voor een heel jaar dekt
 • voor elke werf apart een polis af te sluiten

Vaak is de eerste optie financieel de interessantste.

 

Informatie delen met verzekeraar

Welke optie je ook kiest, voor de aanvang van elke nieuwe werf moet je aan je verzekeraar de gegevens van het gebouw (die je moet opvragen bij de architect), de aard van de werkzaamheden én het prijskaartje van het project meedelen. Alleen dan krijg je een attest van verzekering.

 

Tijd en kopzorgen besparen

Het klopt dat er veel tijd nodig is om in orde te zijn en blijven met je tienjarige aansprakelijkheidsverzekering woningbouw. Het goede nieuws? Dankzij de ondersteuning van Eagle Wings bespaar je jezelf heel wat kopzorgen en veel tijd.

 • We vragen bij verschillende verzekeraars offertes op.
 • We vergelijken de offertes.
 • We adviseren je in de beste keuze voor jouw bedrijf.
 • We bekijken ook je andere verzekeringen en onderzoeken de meerwaarde van een pakketformule.
 • We voeren in jouw opdracht de betaling van je polis uit.
 • We vragen bij elke nieuwe werf de nodige informatie op bij de verschillende partijen en bezorgen die aan je verzekeraar.

 

Zo zorgen we ervoor dat jij meer tijd hebt voor je corebusiness én dat je er gerust in bent dat alles perfect geregeld is.

 

Wil je ook meer tijd voor je corebusiness door alle administratie rond je aansprakelijkheidsverzekering woningbouw toe te vertrouwen aan een professional? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

<< Ontdek al onze diensten >>

<< Lees wat onze klanten over ons vertellen >>